Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Τα έργα που γίνονται «δεν τα ξαναείδε η Πάφος από την ύπαρξή της»

Αβέρωφ: Τα έργα που γίνονται «δεν τα ξαναείδε η Πάφος από την ύπαρξή της»

Τα έργα που έγιναν στο πηδάλιο του Δήμου Πάφου μαζί με τους συνεργάτες του Δημάρχου Πάφου, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και την Κυβέρνηση «δεν τα ξαναείδε η Πάφος από την ύπαρξη της Πάφου» είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου επισκέφτηκε την Τετάρτη το εργοτάξιο της εταιρείας Cybarco για το έργο ανάπλασης Λεωφόρων Νίκου Νικολαΐδη / Ελλάδος / Γρίβα Διγενή, ενώ ακολούθως πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πάρκο Χρωμάτων, στο εργοτάξιο Miltiades Neophytou και τέλος επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πάφου, όπου ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Πάφο.

Σε κάθε επίσκεψη μου στην Πάφο «μένω θετικότητα έκπληκτος. Έργα να τελειώνουν και νέα έργα να γίνονται» είπε και πρόσθεσε πως «η Πάφος αλλάζει, φτάνει να υπάρχει θέληση και υπάρχει».

Παράλληλα, σημείωσε, ζούμε σε μια νέα εποχή, που θα γίνει η παγκόσμια ανακατάταξη δυνάμεων, δυνατοτήτων, αλλά και ευκαιριών, και αυτή η εποχή είναι η ψηφιακή. Ο κ. Νεοφύτου είπε πως «ως τόπος πήραμε το μήνυμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική υπόθεση και εθνική προτεραιότητα».

Παράλληλα είπε ότι όποια πόλη και όποια χώρα βάλει προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και δώσει ώθηση στην Πράσινη Ανάπτυξη «θα `ναι οι πόλεις και οι χώρες που θα κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα σε μια νέα αναδιάταξη παγκόσμια και πανευρωπαϊκή».

Είπε πως γνωρίζει την θέληση της κοινωνίας, το πείσμα των Κυπρίων αλλά και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας «να προχωρήσουμε τον τόπο μπροστά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης».

Eξάλλου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως στο πλαίσιο της περιοδείας του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο, επέλεξαν την επίσκεψη του σε δύο από τα δώδεκα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Πάφου, σε συνέχεια των τριάντα και πλέον έργων που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Πάρκο Χρωμάτων ο κ. Φαίδωνος είπε πως η επίσκεψη είναι συμβολική για να σταλεί το μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος της Πάφου οφείλουν να έχουν στις προτεραιότητες τους τους χώρους πρασίνου, τους παιδότοπους. «Πρέπει να φροντίζουμε εμείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δίνουμε διεξόδους ποιοτικές και ασφαλείς για τις οικογένειες και τα παιδιά» συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου.

Αναφορικά με την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος, έργο που συζητείτο για 20 και πλέον χρόνια, ο κ. Φαίδωνος είπε πως κατάφεραν να το θέσουν προς υλοποίηση. Το έργο, συμπλήρωσε, ουσιαστικά, αποτελεί βασική υποδομή για την πόλη αφού είναι το βασικότερο οδικό δίκτυο της Πάφου. Με αυτό το έργο, τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου “φιλοδοξούμε να δώσουμε μια σύγχρονη εικόνα στο κέντρο της πόλης, όπου το αυτοκίνητο, ο πεζός, ο ποδηλάτης θα μπορεί γρήγορα και με ασφάλεια να μεταβαίνει στο χώρο εργασίας, στο χώρο δουλειάς του ή στην όποια άλλη καθημερινή δραστηριότητα έχει”.  
 
Επιπρόσθετα, είπε πως με την επίσκεψη του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Δημοτικό Μέγαρο θα έχει την ευκαιρία να τον ενημερώσει για «το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί και στόχο του νέου επταετούς προγράμματος 21- 27, που είναι η μετατροπή των πόλεων μας και της χώρα μας σε ψηφιακές και έξυπνες πόλεις και σε ένα έξυπνο και ψηφιακό κράτος».

Σε αυτον τον τομέα, συνέχισε, επιθυμούν να είναι πρωτοπόροι αλλά και ο Δήμος Πάφου να είναι αυτός που πρώτος θα μεταβεί σε αυτή την έξυπνη και ψηφιακή εποχή με δεκάδες έργα που ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται στο στάδιο της προσφοροδότησης εντός Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στο θέμα της παρουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Πάφο, ώστε ο νέος κόσμος, όπως είπε, να δώσει μια νέα δυναμική στην πόλη. Ο κ. Φαίδωνος είπε πως είναι σε συζητήσεις με ακαδημαϊκό ίδρυμα του εξωτερικού για λειτουργία πανεπιστημίου στην Πάφο, αλλά και με το ΤΕΠΑΚ για λειτουργία στην πόλη της Πάφου σχολών του τεχνολογικού πανεπιστημίου.

Σημειώνεται πως το «Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων» που ξεκίνησε πρόσφατα είναι συνολικής δαπάνης €3.715.180 και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών είναι 9 μήνες.  Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο, τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ.,  γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου, ενώ θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δένδρα.
  
Στο μεταξύ έτοιμα είναι τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά Πάρκα της Πάφου. Τα δύο γραμμικά πάρκα θα δημιουργηθούν σε μια έκταση πέραν των δώδεκα χιλιομέτρων και στα δυο ρυάκια-ποταμούς, στα ανατολικά και δυτικά όρια του Δήμου Πάφου. Σημειώνεται πως τα  δυο πάρκα σχεδιάσθηκαν στα όρια του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τα Κονιά στα ανατολικά και με τις κοινότητες Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης στα δυτικά.  

Το ανατολικό πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού –  Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο.

Το βορειοδυτικό πάρκο θα αρχίζει από την περιοχή  του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, θα περνά δυτικά της Συνοικίας Μουττάλου και θα καταλήγει στην περιοχή Διπλαρκάτζια, στα δημοτικά όρια Πάφου-Χλώρακας.   

Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ και πέραν του καθαρισμού των ρυακιών, που σε κάποια σημεία σήμερα είναι απροσπέλαστα, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμοι και τα ρυάκια θα μετατραπούν όχι μόνο σε πνεύμονες πρασίνου, αλλά και σε χώρους άθλησης και περιπάτου για ντόπιους και ξένους, καταλήγει η ανακοίνωση.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φεύγει απο την Μητρόπολη ο τέως Κιτιου - Που θα πάει τελικά

Ανώτατο: Απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες

Κεντρικές: Χειροπέδες σε δύο κατάδικους για ναρκωτικά - Βρήκαν κινητά και ακουστικά στο κελί του ενός

Ανατροπή για την υπόθεση απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη - Άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος

Αργίες Οκτωβρίου: Έτσι θα λειτουργήσουν καταστήματα, φούρνοι και υπεραγορές

Ήθελαν γήπεδο γκολφ σε κρατική γη στη Βορόκληνη, αλλά τελικά θα επεκταθεί λατομείο - Σε δημόσια διαβούλευση το αίτημα

Βρέθηκε λύση για τον Μάριο: Σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό - Αναμένει ημερομηνία η οικογένειαΟ Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις

Άμεση ήταν η πλήρωση της θέσης του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την παραίτηση της Δόξας Κομωδρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top