ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΔΣ και ΑΚΕΛ συμφώνησαν να μείνουν σε επικοινωνία για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

ΠΔΣ και ΑΚΕΛ συμφώνησαν να μείνουν σε επικοινωνία για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Το ΑΚΕΛ, υπό τη νέα του ηγεσία, και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) επιβεβαίωσαν τη σημασία της διαρκούς μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας για τη δρομολόγηση και υλοποίηση της δικαστικής μεταρρύθμισης.

 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΔΣ,  ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, Χρίστος Κληρίδης, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Χριστοφίδης και ο Γραμματέας Νικόλας Τσαρδελλής συναντήθηκαν χθεςμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Άριστο Δαμιανού μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και την Σταύρη Καλοψιδιώτου.
 
Στην συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Στεφάνου για την εκλογή του στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ και τις ευχές του για κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση εποικοδομητική και παραγωγική, ο Δικηγορικός Σύλλογος προσθέτει πως αντηλλάγησαν απόψεις για την επιχειρούμενη προσπάθεια της δικαστικής μεταρρύθμισης που στοχεύει στη βελτίωση του δικαστικού συστήματος, το οποίο υπόκειται σε διαχρονικές προκλήσεις που επιφέρουν σοβαρό αντίκτυπό σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και πραγματικότητας.

Ο Δικηγορικός Σύλλλογος αναφέρει ακόμη ότι στην συνάντηση παρατέθηκαν αναλυτικά οι λόγοι που καθιστούν «κατεπείγουσα και αδήριτη ανάγκη την προώθηση και υλοποίηση της Δικαστικής Μεταρρύθμισης από τη νέα Βουλή προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και της Δικαιοσύνης».

Η αντιπροσωπεία του ΠΔΣ, αναφέρεται, επανατόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας δυο δικαστηρίων στην ανώτατη βαθμίδα ως προβλέπεται από το Σύνταγμα: του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου δήλωσε την πρόθεση του ΑΚΕΛ για συνέχιση της προσπάθειας επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για την προώθηση των νομοσχεδίων της Δικαστικής Μεταρρύθμισης, εκφράζοντας παράλληλα τη θέλησή του για στενή συνεργασία μεταξύ ΠΔΣ και ΑΚΕΛ για τον συντονισμό ενεργειών προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Δικαιοσύνης, των λειτουργών αυτής και του συνόλου των πολιτών.
 
«Ως εκ τούτου, επαναβεβαιώθηκε και από τα δύο μέρη η σημασία της διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του ΠΔΣ και του ΑΚΕΛ για τη δρομολόγηση και υλοποίηση πρωτίστως της δικαστικής μεταρρύθμισης η οποία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα καθώς και η στοχευμένη διαχείριση μελλοντικών ζητημάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης ως πυλώνα για την κοινωνία και τον πολίτη», καταλήγει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top