ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά»

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης  «Μίλα μου Ιστορικά»

Η σειρά διαδικτυακών διαλέξεων εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο-διάλεξη του Διονύση Σταθακόπουλου με τίτλο «Επιδημίες πανώλης στη μεσαιωνική Κύπρο», το οποίο παρουσιάζεται από την Παρασκευή, 27 Αυγούστου.

Θεματική Διάλεξης:

Η δεύτερη πανδημία της πανώλης, γνωστή ως Μαύρος Θάνατος, ξέσπασε στο μεσαιωνικό βασίλειο της Κύπρου το 1347 και επέστρεψε σε ακόμη 8 κύματα έως το 1470-71. Στο podcast αυτό, ο Διονύσης Σταθακόπουλος εξετάζει τη χρονολογική και γεωγραφική πορεία της νόσου, την πρόσληψή της όπως και τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στη νόσο από τους μεσαιωνικούς πληθυσμούς της Κύπρου.

Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας:

Ο Διονύσης Σταθακόπουλος σπούδασε στα πανεπιστήμια Μünster, Βιέννης και Birmingham και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο Central European University της Βουδαπέστης και στο King’s College του Λονδίνου. Είναι επίκουρος καθηγητής βυζαντινής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά βιβλίων, με τελευταίο το βιβλίο «Μικρή Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», που έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά, τα εσθονικά, τα τουρκικά, τα κινέζικα και τα κορεάτικα. Ένα από τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι η μελέτη της πανώλης στο Βυζάντιο και το μεσαιωνικό κόσμο.


H σειρά διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» αποτελεί μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον ακροατή σειρά, από έγκριτους επιστήμονες που εστιάζουν σε διάφορα κυπρολογικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα Μουσεία, Συλλογές, Εκθέσεις, Δράσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα με όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και λογοτεχνίας.

Οι διαλέξεις παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στη σελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος στο Facebook (@boccf), στην ιστοσελίδα μας www.boccf.org και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες παροχής ήχου (Buzzsprout, Spotify, Google Podcasts: “Μίλα μου ιστορικά”).

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top