Σύλληψη στην Ελλάδα πλοιάρχου ταχύπλοου υπό κυπριακή σημαία

Σύλληψη στην Ελλάδα πλοιάρχου ταχύπλοου υπό κυπριακή σημαία

Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυκόνου ο πλοίαρχος του επιβατηγού ταχύπλοου «Sifnos Jet», σημαίας Κύπρου.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο, το οποίο προερχόταν από τον λιμένα Πάρου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου.

Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE