ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Αβέρωφ: Η σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι βιώσιμη

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Αβέρωφ: Η σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι βιώσιμη

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει όλοι να ενωθούμε σε ένα κοινό εθνικό στόχο, να βρούμε τρόπους να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά την επίσκεψή του στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

 
Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποβάλλει πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60 κατά την συνάντησή του στην Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και άλλους αξιωματούχους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι δεν είναι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό που για χρόνια τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και η παράταξή μας είχαμε μια μεγάλη εθνική έγνοια, πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε λύση με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, διαφορετικά κινδυνεύουμε – και το είπε πολλές φορές ο Νίκος Αναστασιάδης – να είναι αφέντες στον βορρά πουμουσιάρηδες (ΣΣ:  συνέταιροι) στο νότο».
 
Το Κυπριακό, συνέχισε, δεν λύθηκε μέχρι σήμερα, όχι γιατί δεν ήθελαν οι Ε/κ, αλλά είχαμε απέναντί μας και πολιτικές της Άγκυρας, όπως τις τελευταίες, με την πρόταξη των δυο κρατών που «ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή από οποιονδήποτε Ε/κ, αριστερό ή δεξιό, κεντρώο ή σοσιαλιστή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top