ΔΙΕΘΝΗ

Στις 15/9 η ομιλία της Φον ντερ Λαϊεν στο ΕΚ, πανδημία, οικονομία, πράσινη συμφωνία στις προτεραιότητες

Στις 15/9 η ομιλία της Φον ντερ Λαϊεν στο ΕΚ, πανδημία, οικονομία, πράσινη συμφωνία στις προτεραιότητες

Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφωνεί ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (State of the Union address), με την οποία προβαίνει σε αποτίμηση του προηγούμενου έτους και παρουσιάζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος παρουσιάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή θα αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ιδέες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκφωνήσει την ομιλία της στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι προτεραιότητες που καθορίστηκαν στην αρχή της θητείας της εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Η Επιτροπή έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας και την έξοδο της Ευρώπης από την οικονομική κρίση, χωρίς να παραβλέπονται οι πολιτικές της προτεραιότητες.

Η Επιτροπή παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην υλοποίηση των εμβληματικών πρωτοβουλιών της, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική, καθώς αυτές είναι καίριας σημασίας για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής, βιώσιμης, δίκαιης και ευημερούσας Ευρώπης.

Η Ευρώπη συμμετέχει πλήρως στη μετάβαση προς έναν υγιή πλανήτη και έναν νέο ψηφιακό κόσμο. Αυτό, όμως, μπορεί να το επιτύχει μόνο μέσα από τη συνένωση των πολιτών, αλλά και την αναβάθμιση της μοναδικής μας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές νέες φιλοδοξίες. Αυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές μας, εστιάζοντας επίσης στην ισότητα, και δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, γυναίκες και άνδρες, από την Ανατολή, τη Δύση, τον Νότο ή τον Βορρά, νέους και ηλικιωμένους. Η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να εργάζεται για να επιτύχει περισσότερα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top