ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδας

H Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον αποχωρούντα Πρέσβη της Ελλάδας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Δευτέρα τον Πρέσβη της Ελλάδας Θεοχάρη Λαλάκο, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.


Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την εκτίμησή της προς τον Έλληνα Πρέσβη για το πολύ ουσιαστικό έργο που επιτέλεσε και για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Ελλάδας, στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις και η άριστη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και των Κοινοβουλίων τους. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε η πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης επίσκεψης της κ. Δημητρίου, ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ελλάδα,  τον προσεχή Οκτώβριο.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην προώθηση των εθνικών στόχων, αλλά και στην ανάδειξη του ενεργού ρόλου Ελλάδας και Κύπρου όσον αφορά καίρια ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το κυπριακό πρόβλημα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας παράλληλα ότι, στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης της, η Βουλή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για επιστολή που απέστειλε προς τους Προέδρους πολλών εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top