ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε από Covid 30χρονος που διοργάνωνε συλλαλητήρια

Πέθανε από Covid 30χρονος που διοργάνωνε συλλαλητήρια

Ηταν πατέρας τριών παιδιών. Οταν νόσησε από κορονοϊό έπαιρνε ασπιρίνες, βιταμίνη C και ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που χορηγείται για τα παράσιτα στα ζώα. Ενα μήνα μετά από τα πρώτα συμπτώματα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ενας αυτοαποκαλούμενος «υπερασπιστής της ελευθερίας», ο οποίος διοργάνωνε στις ΗΠΑ εκστρατείες κατά των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, πέθανε το Σάββατο μετά από λοίμωξη Covid-19.

Ο 30χρονος Κάλεμπ Γουάλας θεωρούσε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά είναι μία μορφή τυραννίας που επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αναφερόμενος στα εμβόλια και τις μάσκες, σχολίαζε ότι συνιστούσαν παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως σημειώνουν οι Times του Λονδίνου.

«Νοιάζομαι για την ελευθερία περισσότερο από την προσωπική υγεία», είχε πει σε αξιωματούχους του Σαν Αντζελο στο Τέξας κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που είχε διοργανώσει ο ίδιος κατά των μέτρων του κορονοϊού. Ο Κάλεμπ ήταν πατέρας τριών παιδιών και ζούσε στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η σύζυγός τους είναι έγκυος και πρόκειται σύντομα να γεννήσει και τέταρτο παιδί. Πριν από περίπου ένα μήνα είχε κολλήσει και ο ίδιος κορονοϊό. Για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη Covid-19 έπαιρνε ασπιρίνες, βιταμίνη C και ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που χορηγείται για την αποπαρασίτωση των αλόγων και των βοοειδών.

Ο Κάλεμπ Γουάλας μία από τις κόρες του, Facebook Ηταν τόσο αγύριστο κεφάλι, που ενώ τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 γίνονταν έντονα, αρνούνταν να τον εξετάσει γιατρός και φυσικά δεν ήθελε με τίποτα να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις και νοσηλεία.

Τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με πολύ έντονα συμπτώματα και λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη ζωή του. Ο Κάλεμπ είχε ιδρύσει την οργάνωση San Angelo Freedom Defenders (υπερασπιστές της ελευθερίας του Σαν Αντζελο), μία ομάδα που εξέφραζε με κάθε τρόπο την αντίθεσή της στην «τυραννία της Covid», όπως την ονόμαζαν.

Στόχοι της οργάνωσης ήταν «η πίεση στην κυβέρνηση για τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, όπως η ελεύθερη αναπνοή καθαρού αέρα, την ελεύθερης κυκλοφορίας και της κατάργησης της μάσκας». Επίσης, είχε ασκήσει πίεση στις σχολικές περιφέρειες του Σαν Αντζελο για να άρουν περιοριστικά μέτρα για τους μαθητές, ειδικά αυτό της χρήσης προστατευτικής μάσκας, αφού ο ίδιος εκτιμούσε ότι οι μάσκες προκαλούν βλάβες στον οργανισμό.

Εθελοντής… «συνοριοφύλακας»

Ο Κάλεμπ ήταν επίσης συντονιστής σε μία πολιτική παραστρατιωτική ομάδα η οποία περιπολούσε τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα.

Πηγή: protagon.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top