Υπ.Ενέργειας: Στο τελικό στάδιο η προετοιμασίες για επανέναρξη των γεωτρήσεων

Υπ.Ενέργειας: Στο τελικό στάδιο η προετοιμασίες για επανέναρξη των γεωτρήσεων

Το Υπουργείο προχωρεί στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών για επανέναρξη των γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ), δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βουλή.
 

Ο κα. Πηλείδου είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, με την κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroloeum να ξεκινούν με την πρώτη γεώτρηση περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, αναλόγως με το πότε θα καταφθάσει το γεωτρύπανο στον στόχο.
 
«Προετοιμαζόμαστε όλοι με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν και καταφθάνουν ήδη οι εμπειρογνώμονες και τα άτομα που θα συμμετέχουν στις γεωτρήσεις», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι γίνονται παράλληλα προετοιμασίες και με τις υπόλοιπες εταιρείες και ανέφερε ότι στο τέλος του Σεπτέμβρη θα επισκεφθεί και την εταιρεία ΕΝΙ στην Ιταλία για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τις γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε περαιτέρω καθυστερήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE