ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Οκτάι για πετρελαιοκηλίδα - Ξεκίνησε η εργασία συλλογής της

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Οκτάι για πετρελαιοκηλίδα - Ξεκίνησε η εργασία συλλογής της

“Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει η εργασία συλλογής της πετρελαιοκηλίδας από τα εξειδικευμένα πλοία που έστειλε η Τουρκία στην Καρπασία.

Όπως είπε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως στην περίπτωση που η πετρελαιοκηλίδα φτάσει ακόμη και στην ακτή έχουν ληφθεί μέτρα ακόμη και εκεί. Αποκάλυψε ότι η διαρροή έφτασε μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια από την ακτή της Καρπασίας.

Σε νέες δηλώσεις του στο Μπαϊράκ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον "πρωθυπουργό" Ερσάν Σανέρ, τουρκικά ιδρύματα και και το Κέντρο Κρίσεων που δημιουργήθηκε για το θέμα.

“Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι. Όπως είπε, παρόλο που δεν ανακοινώθηκε επίσημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, μια διαρροή πετρελαίου ξεκίνησε από τη Συρία στις 24-25 Αυγούστου από μια δεξαμενή αποθήκευσης περίπου 15 χιλιάδων κυβικών μέτρων.

"Η διαρροή πλησίασε την περιοχή της Καρπασίας έως και 12 ναυτικά μίλια. Άλλωστε χθες (προχθές) ήδη είχε φτάσει περίπου στα 15 μίλια. Δεν βλέπουμε ότι υπάρχει μια επείγουσα κατάσταση εδώ επειδή έχει αλλάξει η κατεύθυνση του ρεύματος”, ανέφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος.

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ακόμη ότι αυτό το ρεύμα που ξεκίνησε από τις συριακές ακτές εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί σε ‘επιφανειακό ρεύμα’, προσθέτοντας ωστόσο ότι σε κάποια σημεία έχει αρχίσει να βυθίζεται .

“Αυτή τη στιγμή, έχουμε μεταφέρει τα πλοία αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και τα ρυμουλκά εδώ (στην Καρπασία) σε περίπτωση που η διαρροή πάρει διαστάσεις. Τα δύο πλοία μας, που ονομάζονται Σεϊτ Ονμπασί και Νενέ Χατούν, είναι προηγμένης τεχνολογίας και μεγάλα πλοία ούτως ή άλλως. Μιλάμε για πλοία με πολύ υψηλή ικανότητα συλλογής και ραντάρ ανίχνευσης πετρελαίου θαλάσσης. Επί του παρόντος, και τα δύο τουρκικά Υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή Καρπασίας", ανέφερε.

Είπε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συλλογής πετρελαίου και ότι το ζήτημα παρακολουθείται στενά από τα Υπουργεία. Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η πετρελαιοκηλίδα φτάσει στην ακτή, έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα.

"Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλεγγύη μας με την ‘τδβκ’ είναι ξεκάθαρη. Όλα τα μέσα που έχουμε εμείς ανήκουν επίσης στην ‘τδβκ’. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν τα αδέλφια μας στην ‘τδβκ’ από αυτή την άποψη. Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις”, ανέφερε.

(ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top