Εντοπίστηκαν ίχνη πετρελαιοκηλίδας ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο - Σπέυδουν σκάφος και ελικόπτερο

Εντοπίστηκαν ίχνη πετρελαιοκηλίδας ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο - Σπέυδουν σκάφος και ελικόπτερο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό με ίχνη πετρελαίου 30 ναυτικά μίλια βορειανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στην περιοχή σπεύδουν ελικόπτερο της Αστυνομίας και σκάφος του Τμήματος Αλιείας για να εξετάσουν την έκταση της πετρελαιοκηλίδας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, ο οποίος μίλησε  στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», φαίνεται ότι αποσπάστηκαν μικρά κομμάτια από την πετρελαιοκηλίδα και εντοπίστηκαν από αλιευτικό σκάφος, το οποίο έπλεε γύρω στα 30 ναυτικά μίλια βορειανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καδής στην περιοχή στάλθηκε ελικόπτερο έτσι ώστε να εξεταστεί η έκταση της πετρελαιοκηλίδας αλλά και ο κίνδυνος ρύπανσης. Την ίδια ώρα, τέθηκαν σε επιφυλακή τα σκάφη του Τμήματος Αλίειας, ενώ το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλεξάνδρεια» κατευθύνεται στην περιοχή.

Σημαντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι ο βασικός όγκος της της πετρελαιοκηλίδας έφυγε από τις βόρειες ακτές της Κύπρου και κινείται προς τις ακτές της Τουρκίας και της Συρίας.

«Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή», τόνισε ο κ. Καδής.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα και το Ισραήλ για συνδρομή των μερών αν παραστεί ανάγκη, ωστόσο δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει τέτοιο περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE