ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό οκταήμερη κράτηση 43χρονος σε σχέση με υπόθεση απόπειρας φόνου

Υπό οκταήμερη κράτηση 43χρονος σε σχέση με υπόθεση απόπειρας φόνου

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 43χρονου σε σχέση με υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος δύο προσώπων.


Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης,  η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υπόπτου υπόθεση απόπειρας φόνου μετά από εγκατάλειψη σκηνής οδικής σύγκρουσης που συνέβη στις 05 Αυγούστου, στην Πάφο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πεζών, ηλικίας 42 και 29 ετών.

Ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να παρέσυρε τους δύο πεζούς, είχε εγκαταλείψει τη σκηνή με το όχημά του και αναζητείτο για αρκετές ημέρες από την Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στοιχεία ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 43χρονος προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν από την Τροχαία Πάφου, που είχε αρχικά αναλάβει τη διερεύνηση του περιστατικού. Ο ύποπτος εντοπίστηκε χτες στην ελεύθερη Αμμόχωστο από μέλη της Αστυνομίας. Ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι εσκεμμένα είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τον 42χρονο πεζό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ την ίδια ώρα χτυπήθηκε και τραυματίστηκε ελαφριά και ο 29χρονος, που περπατούσε μαζί του.

Εναντίον του 43χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο συνελήφθη για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας φόνου, με το ΤΑΕ Πάφου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης η  απόπειρα φόνου φέρεται να διαπράχθηκε γύρω στις 6.55 το βράδυ της Πέμπτης, 5 Αυγούστου, στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου, στην Πάφο, όπου ενώ ο 42χρονος και ο 29χρονος διασταύρωναν πεζοί τον δρόμο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, διερχόμενο αυτοκίνητο τους παρέσυρε, τραυματίζοντας τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε τη σκηνή με το όχημά του, χωρίς να παράσχει βοήθεια στους δύο τραυματίες.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά στάδια και αιτήθηκε την 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου. Συγκεκριμένα είπε πως λήφθηκαν 10 καταθέσεις και θα ληφθούν ακόμη 40. Επίσης γίνονται έρευνες.  Ο 43χρονος συνέχισε είναι με το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.  Επεσήμανε επίσης πως θα  γίνουν έρευνες σε παγκύπρια βάση όπως σε Αμμόχωστο, Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. 

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 43χρονος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν στην ολότητα τους. 

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας και ο 43χρονος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top