ΠτΔ: «Σήμερα χάσαμε τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα...Η απώλεια είναι τεράστια»

ΠτΔ: «Σήμερα χάσαμε τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα...Η απώλεια είναι τεράστια»

Έφυγε σήμερα Παρασκευή (02/09) από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης σε ηλικία 96 ετών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας με παγκόσμιο κύρος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρεται στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη τονίζοντας πως η απώλεια του είναι τεράστια του για τον ελληνικό πολιτισμό.

Όπως έγραψε ο Πρόεδρος, «σήμερα χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους. Η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό πολιτισμό. Το έργο του σπουδαίο και αχανές θα παραμένει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός».

Δείτε την ανάρτηση: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.