ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπ. Παιδείας μεριμνά για τη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το Υπ. Παιδείας μεριμνά για τη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) μεριμνά για τη στελέχωση των δημοσίων σχολείων με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Αυτό διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του αναφορικά με δημοσιεύματα σε σχέση με τη διάθεση σχολικών βοηθών/συνοδών για την εξυπηρέτηση μαθητών/τριών, σύμφωνα με τους Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμων του 1999 έως 2020.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται και εργοδοτείται από τις κατά τόπους Σχολικές Εφορείες. Το ΥΠΠΑΝ συστήνει και καθοδηγεί τις Σχολικές Εφορείες στις αποφάσεις τους για στελέχωση με σχολικούς βοηθούς/συνοδούς να λαμβάνουν υπόψη πρωτίστως και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών. Ιδιαίτερα μάλιστα να προσπαθούν να ανταποκρίνονται σε τυχόν αίτημα συνέχισης της απασχόλησης των ίδιων προσώπων για την εξυπηρέτηση παιδιών που μετακινούνται σε άλλο σχολείο, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.

Σε σχέση με συζητήσεις που γίνονται, το Υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι στη βάση της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του προσωπικού των Σχολικών Εφορειών, η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα, σε περίπτωση που τερματίζεται υπηρεσία σχολικού βοηθού/συνοδού λόγω μείωσης των αναγκών μιας σχολικής μονάδας, αυτός ο σχολικός βοηθός/συνοδός λογίζεται ως πλεονάζον προσωπικό και προβλέπεται να εργοδοτηθεί κατά προτεραιότητα για τυχόν νέες ανάγκες που θα προκύψουν στη σχολική μονάδα της ίδιας Σχολικής Εφορείας και ενδεχομένως αυτή η ρύθμιση να μειώνει κάποτε το περιθώριο διακριτικής ευχέρειας των Σχολικών Εφορειών που έχουν την ευθύνη προσλήψεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top