Δεκατέσσερις νεκροί στο Ιράν από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Δεκατέσσερις νεκροί στο Ιράν από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη κατά την πτώση ενός μικρού λεωφορείου σε χαράδρα στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.


Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαριβάν και Καμγιαράν, στα ορεινά της επαρχίας Κουρδιστάν, σύμφωνα με το Irna. Το μίνιμπας ξέφυγε από την πορεία του και "έπεσε σε χαράδρα λόγω εσφαλμένων χειρισμών του οδηγού", πρόσθεσε το πρακτορείο, κάνοντας λόγο για 14 νεκρούς και 8 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna έδωσε έναν απολογισμό με 16 νεκρούς και 12 τραυματίες. Παρά τη γενικά καλή κατάσταση του οδικού δικτύου, το Ιράν καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία στον κόσμο.

Τα δυστυχήματα οφείλονται κυρίως στο συνολικό επίπεδο του στόλου αυτοκινήτων του Ιράν, το οποίο στερείται για χρόνια καινοτομίας εν μέρει λόγω των εξωτερικών οικονομικών κυρώσεων και μιας γενικής αδιαφορίας για τους βασικούς κανόνες οδήγησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE