ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπές σχεδόν... τζάμπα και εκτός Κύπρου - Με πόσα μπορείτε να ταξιδέψετε άμεσα

Διακοπές σχεδόν... τζάμπα και εκτός Κύπρου - Με πόσα μπορείτε να ταξιδέψετε άμεσα

Μπορεί η 'παραδοσιακή' -θεωρητικά- περίοδος των διακοπών να έχει περάσει ανεπιστρεπτί με τον Σεπτέμβριο να αποτελεί το μήνα που τα 'κεφάλια μπαίνουν μέσα' όμως αυτό δε σημαίνει επ ουδενί πως δε μπορούμε να προγραμματίσουμε νέες (αν έχουμε ήδη πάει) ή πρώτες φετινές διακοπές. 

Η ψυχολογική κόπωση που έχει επιφέρει το τελευταίο 18μηνο τόσο η πανδημία, όσο και τα συνεχόμενα αυστηρά περιοριστικά μέτρα διογκώνουν την ανάγκη για παρατεταμένες διακοπές και εξορμήσεις με τους συμπατριώτες μας να αποτελούν... τακτικούς θαμώνες αεροπορικών ταξιδιών. 

Φυσικά το οικονομικό σκέλος των εκάστοτε διακοπών παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επιλογή, ενώ οι προορισμοί διαφέρουν αναλόγως της διάρκειας αλλά και της απόστασης. Σε αυτό πρέπει πλέον να προσμετρηθεί και η κατηγοριοποίηση της εκάστοτε χώρας (αφού χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία επιβάλλουν καραντίνα κατά την επιστροφή και αναγκαστικό εργαστηριακό μοριακό έλεγχο 72 ώρες μετά τον αυτοπεριορισμό) καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα ή περιοριστικά μέτρα που ισχύουν διευκολύνοντας ή δυσκολεύοντας αναλόγως τις διακοπές σας. 

Κάναμε λοιπόν τη δική μας έρευνα και εντοπίσαμε 4 πιθανούς προορισμούς για την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου (όπου και τα καιρικά δεδομένα επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετακίνηση ακόμη και στην Κεντρική Ευρώπη) και λαμβάνοντας υπόψη ημερολογιακό εύρος 3 με 5 ημερών αλλά και προυπολογισμό που να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά άτομο σας τους παρουσιάζουμε. 

Η πρώτη μας στάση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την αγαπημένη μας Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή... κάποιο ελληνικό νησί; Το πέρας της αποκαλούμενης high season δίνει την ευκαιρία για πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα νησιά που 'θρέφονται' παραδοσιακά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού. Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα ή ακόμη και η κοσμοπολίτικη Μύκονος με ναύλα που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ, αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για ολιγοήμερες αποδράσεις σε μία χώρα που συνδυάζει τα πάντα. 

Αν πάλι η Ελλάδα δε σας προσφέρει το απόλυτο αίσθημα του εξωτερικού -αφού ενδεχομένως να την έχετε επισκεφτεί πολλάκις στο παρελθόν- οι ταξιδιωτικές επιλογές δε σταματούν εδώ. Η γειτονική Βουλγαρία (με συγκεκριμένο προορισμό την πρωτεύουσα της, Σόφια) δίνει την αίσθηση μιας εκσυγχρονισμένης Βαλκανικής μεγαλούπολης, που όμως παρέχει στον ταξιδιώτη το πλεονέκτημα των εξαιρετικά χαμηλών τιμών. Πακέτα για 2 εώς 4 βράδια με ανώτατη τιμή τα 95 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της διαμονής). Δεν το λες και άσχημο. 

Ίσως να μην σας ικανοποιεί ούτε η Βουλγαρία σαν προορισμός. Ψάχνετε εκτός από το οικονομικό να αποκτήσετε παραστάσεις, να ζήσετε την εμπειρία μιας διαφορετικής κουλτούρας με το ταξίδι να περιλαμβάνει διασκέδαση αλλά και μπόλικα αξιοθέατα; Τι θα λέγατε για αυστριακή ζεστή σοκολάτα στη Βιέννη; Ή μια παραμυθένια τετραήμερη περιήγηση στην πανέμορφη Πράγα; Παρά το σαφώς υψηλότερο κόστος ζωής από τις πρώτες 2 χώρες που αναφέραμε, μπορείτε να βρείτε πακέτα σε τιμές μεταξύ των 110 και 140 ευρώ. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top