«Βόμβα» μεγατόνων στη FIFA- Συλλήψεις για διαφθορά και δωροδοκίες

«Βόμβα» μεγατόνων στη FIFA- Συλλήψεις για διαφθορά και δωροδοκίες

Η ελβετική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA που βαρύνονται με κατηγορίες διαφθοράς, από δωροδοκίες εκατομμυρίων μέχρι ξέπλυμα χρήματος.

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη και φέρονται να έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοση των αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για έξι άτομα στη Ζυρίχη σε σύνολο πάνω από 10 ατόμων (εκ των οποίων δεν βρίσκονται όλοι στην Ελβετία).

Οι αξιωματούχοι που συνελήφθησαν βρίσκονταν στη Ζυρίχη για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της FIFA την Παρασκευή.

Επισήμως, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ζυρίχης επιβεβαίωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων πως έγιναν συλλήψεις κατ' εντολή του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, η έρευνα εκτείνεται σε περίοδο δύο δεκαετιών και αφορά μεταξύ άλλων τις υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE