Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες στην Καμπούλ υψώνουν τη φωνή τους

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καμπούλ, μπροστά από το Προεδρικό Παλάτι, απο ομάδα γυναικών ζητώντας να προστατευθεί το αίτημα τους στην Παιδεία και την Εργασία. Ζητούν παράλληλα, ενεργό ρόλο στην πολιτική λέγοντας ότι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «κατάρα στην βία, θέλουμε εκπαίδευση με ασφάλεια. Είναι αναφαίρετο το δικαιώμα μας στην εργασία, στην ασφάλεια, στην ειρήνη».

 


Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Ταλιμπάν δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πάντοτε ένοπλοι, ζήτησαν από τις γυναίκες να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με αφγανικά μέσα, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να «σπάσουν» τη διαδήλωση με τη χρήση δακρυγόνων ενώ τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε.

068_AA_04092021_454402
 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE