Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Αναστασιάδης- Μητσοτάκης για το θέμα Στυλιανίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Αναστασιάδης- Μητσοτάκης για το θέμα Στυλιανίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, είχαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με το θέμα του διορισμού του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σκέψεις του.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Στυλιανίδη αν τελικά αυτός θα αποτελούσε (ανακοινώθηκε ο διορισμός του πριν από λίγο) την τελική επιλογή του Πρωθυπουργού για το προαναφερόμενο υπουργικό αξίωμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.