ΠτΔ: Θα έχει τον πρώτο λόγο ο Αβέρωφ Νεοφύτου αν αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2023

ΠτΔ: Θα έχει τον πρώτο λόγο ο Αβέρωφ Νεοφύτου αν αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2023

Αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023, τότε θα έχει και το πρώτο λόγο σύμφωνα με το καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Παρούτη και Μιχάλη Παυλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 και τις καταστατικές διαδικασίες που ισχύουν στο ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα ο ΠτΔ δήλωσε: «Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος επιδείξει ενδιαφέρον, έχει και το πρώτο λόγο και εάν κάποιος ενδιαφέρεται ας έρθει εσωκομματικά να τον αμφισβητήσει».

Παράλληλα με τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, όπου υποψήφιος ήταν ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο ίδιος δεν επιθυμούσε, τότε, να διεκδικήσει την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.