ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντώνης Λατούρος σε παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Ο Αντώνης Λατούρος σε παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Τhe IUCN World Conservation Congress

Πώς η παγκόσμια κρίση της άμμου μπορεί να δημιουργήσει συμμαχίες προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη

Από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), πραγματοποιείται στη Μασσαλία, 3-11 Σεπτεμβρίου, το Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης της Φύσης. Πρόκειται για διεθνές κογκρέσο που συνέρχεται κάθε τέσσερα χρόνια (το 2016 πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη - πέρυσι αναβλήθηκε λόγω COVID-19) και φέτος φιλοξενείται από τη Γαλλία. Σ’ αυτό λαμβάνουν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες, επιστήμονες, τεχνοκράτες, ακτιβιστές και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προασπίζονται τη Φύση και το Περιβάλλον, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και βιομήχανοι που συζητούν καίρια ζητήματα του πλανήτη. Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηπείρου, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων (UEPG) Αντώνης Λατούρος, για την «Παγκόσμια Κρίση Άμμου και τις Υποδομές» και πώς η κλιματική κρίση δημιουργεί συμμαχίες προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη.

Είναι δεδομένο ότι η άμμος είναι η πλέον αναλώσιμη πρώτη ύλη στον κόσμο μετά το νερό και αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή ζωή. Είναι βασικό υλικό για την κατασκευή δρόμων, γεφυρών και κτιρίων. Η άμμος είναι επίσης θεμελιώδες υλικό για την κατασκευή τσιπ υπολογιστών, γυαλιού και πυριτίου. Ωστόσο, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη του κατάλληλου είδους άμμου που χρειάζεται και χωρίς άμεσα διαθέσιμα εναλλακτικά υλικά. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση γι’ αυτό τον πόρο συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτερα απ’ ότι μπορούν να υποστηρίξουν οι φυσικές πηγές, είναι ζωτικής σημασίας να εντοπιστούν και να συμφωνηθούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εναρμονισμένοι κανονισμοί και βέλτιστες πρακτικές.

Εκτός από τον Αντώνη Λατούρο, στο πάνελ θα βρίσκονται οι Halinishi Yusuf - Makueni County Sand Conservation & Utilization Authority in Kenya, Deepthi Wickramasinghe - Πανεπιστήμιο του Κολόμπο, Σρι Λάνκα, Kate Dawson - London School of Economics & Political Science και Pascal Peduzzi - United Nations Environment Program GRID - Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top