ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης

«Προσωρινή» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν - Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν θα ονομάζεται, πλέον, η χώρα - Ο Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ θα είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής - Ο σχηματισμός κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν αναβλήθηκε δύο φορές


Ο Μοχάμεντ Χασάν - ο ηγέτης της επιτροπής λήψης αποφάσεων των Ταλιμπάν - θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο συνιδρυτής της οργάνωσης, Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ θα είναι ένας από τους δύο αναπληρωτές επικεφαλής της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σιραχουντίν Χακανί, ο ηγέτης του Δικτύου Χακανί και καταζητούμενος από το FBI, θα ενεργεί ως υπουργός εσωτερικών. Επιπλέον, ο Αμίρ Χαν Μουτάκι θα είναι υπουργός Εξωτερικών, ο πολιτικός επικεφαλής Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι θα εκτελεί χρέη υπουργού Εξωτερικών και ο Μουλά Γιακούμπ, γιος του Μουλά Ομάρ, θα είναι υπουργός Άμυνας.

Οι επικεφαλής άλλων υπουργείων θα ανακοινωθούν σύντομα, πρόσθεσε ο Μουτζαχίντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ.

«Όλες οι ομάδες έχουν εκπροσώπηση στο υπουργικό συμβούλιο», είπε.

«Κανείς δεν θα μπορέσει να παρέμβει στο Αφγανιστάν»

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι το Αφγανιστάν έχει «κερδίσει την ελευθερία του», τονίζοντας ότι «μόνο η βούληση των Αφγανών» θα εφαρμοστεί στη χώρα. «Μετά από τις σημερινές εξελίξεις, κανείς δεν θα μπορεί να παρέμβει στο εσωρτερικό του Αφγανιστάν», τόνισε.

Ο Μουτζαχίντ είπε ότι οι Ταλιμπάν είχαν επαφές με διάφορες χώρες και οι απεσταλμένοι τους είχαν επισκεφθεί το Αφγανιστάν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε ότι η χώρα θα ονομάζεται πλέον Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν αναβλήθηκε δύο φορές καθώς οι αντάρτες φέρονται να αγωνίζονται να σχηματίσουν μια διοίκηση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η υποτιθέμενη παρέμβαση του Πακιστάν στον σχηματισμό κυβέρνησης, προκάλεσε καθυστερήσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top