ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Πελεκάνος: Απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας για επίτευξη των εθνικών στόχων

Μ.Πελεκάνος: Απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας για επίτευξη των εθνικών στόχων

Με στόχο την επίτευξη των εθνικών μας στόχων απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, ξεπερνώντας κάθε διαχωριστική γραμμή που μπορεί να πλήττει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της πατρίδας μας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σε χαιρετισμό του στον πανηγυρικό εσπερινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρα Μνήμης» Λύσης, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στη Δρομολαξιά, ο κ. Πελεκάνος διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται σε διπλωματικό επίπεδο, υπεύθυνα και συντονισμένα, με τη στήριξη των εταίρων μας, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ετοιμότητά μας για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με γνώμονα τον σεβασμό στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αφού ανέφερε ότι «σαφώς ο δρόμος που πορευόμαστε δεν είναι εύκολος ούτε και ευνοϊκά προβλέψιμος», ο Εκπρόσωπος είπε πως «οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές με μεγαλύτερη την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας και την άρνησή της να επιδείξει πραγματικά καλή θέληση για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία μακριά από την πολεμοχαρή στάση που επιδεικνύει και τη ρητορική μίσους που εκφράζει. Προς επίτευξη των εθνικών μας στόχων και επιδιώξεων απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, ξεπερνώντας κάθε διαχωριστική γραμμή που μπορεί να πλήττει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της πατρίδας μας», σημείωσε.

Ο κ. Πελεκάνος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Δήμο Λύσης. «αφού παρά το γεγονός ότι ο χρόνος κυλά αδυσώπητα και συμπληρώνεται σχεδόν μισός αιώνας από τα θλιβερά γεγονότα της εισβολής και της κατοχής, εντούτοις συνεχίζει απτόητα την αγωνιστική του δράση. Με προσεγμένες και ποιοτικές πρωτοβουλίες καταφέρνει να ενώνει τον θαυμάσιο κόσμο της Λύσης αλλά και να διατηρεί άσβεστο τον πόθο της επιστροφής των εκτοπισθέντων κατοίκων στη γενέθλια γη», ανέφερε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλωσόρισε επίσης τους «εκπροσώπους των Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού Αττικής, Αυδήρων Ξάνθης και Κιλκίς, οι οποίοι τιμούν με την ουσιαστική παρουσία τους τις εκδηλώσεις «Ημέρας Μνήμης Λύσης», οι οποίες σημείωσε «αποτελούν ετήσιο θεσμό και αναμφίβολα προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και πόνου για το συνεχιζόμενο δράμα που εξακολουθεί να βιώνει η ημικατεχόμενη πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, ανέφερε ότι «είναι δικαίωμα, είναι χρέος, είναι ευθύνη η επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Αλίμονο αν ξεχάσουμε και αν διαγράψουμε τους τόπους που γεννηθήκαμε και αναγιωθήκαμε, τις αλάνες όπου μικρά παιδιά παίζαμε ποδόσφαιρο, τις πλατέες και τα καφενεία, τα σπίτια μας, τις ιστορικές μας καταβολές και παρακαταθήκες», είπε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε χαρά και αγαλλίαση για την παρουσία του εκπροσώπου της ελληνικής Κυβέρνησης την οποία, όπως είπε, «ερμηνεύουμε ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του ευρύτερου Ελληνισμού για τον αγωνιζόμενο λαό μας» και τον παρακάλεσε να μεταφέρει «το μήνυμα στην Μητρόπολη του Ελληνισμού, προς κάθε κατεύθυνση πως εμείς κρατάμε τις Θερμοπύλες μας, κόντρα στους λογής -λογής ανέμους και τις θαλασσοταραχές των καιρών».

Αναφερόμενος στην παρουσία εκπροσώπων αδελφοποιημένων Δήμων της Ελλάδας είπε πως αυτή «καταδεικνύει τους άριστους και αδελφικούς δεσμούς μας, δυναμώνει και σφυρηλατεί τον θεμέλιο λίθο των σχέσεών μας που τέθηκε πριν είκοσι τόσα χρόνια. Η παρουσία σας δίνει νέα ώθηση σε μια εποχή δύσκολη αλλά και διχασμένη με τον κορονωϊό να κτυπά την πόρτα του καθενός μας και να παρεμβάλλει εμπόδια στη ζωή μας και τις σχέσεις των ανθρώπων».

Ο Δήμαρχος Λύσης είπε ακόμα ότι «το βλέμμα μας παραμένει και πρέπει να παραμένει πάντα στραμμένο στην κατεχόμενη γη μας, την αγαπημένη μας Λύση. Η φλόγα της επιστροφής δεν σβήνει, κανένας αέρας και καμιά φουρτούνα δεν μπορούν να τη σβήσουν και παραμένει πάντα αναμμένη», επεσήμανε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top