Αγγλία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Αγγλία: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Διαβούλευση με ειδικούς και εμπλεκόμενους φορείς άρχισε από σήμερα η βρετανική Κυβέρνηση με σκοπό να αποφασιστεί αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 και κατά της γρίπης για το προσωπικό πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στην Αγγλία.


Η διαδικασία της διαβούλευσης θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. Οι ειδικοί καλούνται να αποφανθούν κατά πόσο υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται θα μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την κοινωνική μέριμνα Χέλεν Γουάτλι δήλωσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι σωστή κίνηση, αλλά παραδέχθηκε ότι η απόφαση είναι δύσκολη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν θα απολύονται, είπε ότι στους οίκους ευγηρίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της θα εξετάζεται κατά πόσο υπάρχουν θέσεις εργασίας μακριά από τους τροφίμους. «Αυτό είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε πάντως η υφυπουργός.

Μέχρι στιγμής, όπως συμπλήρωσε, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 90% του προσωπικού οίκων ευγηρίας. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι προϋπόθεση εργασίας σε οίκους ευγηρίας είναι ο πλήρης εμβολιασμός έως τις 11 Νοεμβρίου.

Ευρύτερα στο σύστημα δημόσιας υγείας NHS πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 88% των εργαζομένων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλείδωσε η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Έρχιουρμαν:  Πότε θα γίνει

Κλείδωσε η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Έρχιουρμαν: Πότε θα γίνει

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα 6 Απριλίου, στην οικία του Επικεφαλής της Αποστολής εντός της προστατευόμενης περιοχής των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα.