ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο κόκκινο παραμένει η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC

Στο κόκκινο παραμένει η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC

Στη κόκκινη ζώνη των χωρών υψηλού κινδύνου παραμένει η Κύπρος σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την Πέμπτη.

 
Στο «κόκκινο» συνεχίζουν να βρίσκονται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, μέρος της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο». Περιοχές της Ελλάδας και της Γαλλίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» αν και λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Η εικόνα παραμένει ανάμικτη σε Ιταλία, Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία βρίσκονται στην πράσινη ζώνη.
 
Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες οι περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία).
 
Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top