Σημαντικά μηνύματα για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό θα στείλει ο Έρντογαν στον ΟΗΕ, γράφει η Μιλλιέτ

Σημαντικά μηνύματα για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό θα στείλει ο Έρντογαν στον ΟΗΕ, γράφει η Μιλλιέτ

Σημαντικά μηνύματα όσον αφορά τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ΟΗΕ, την πανδημία του COVID-19, το προσφυγικό πρόβλημα και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, αναμένεται να στείλει με την ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με την Μιλλιέτ.



Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τουρκική εφημερίδα σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στις ΗΠΑ την περίοδο 19-22 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με διάφορους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Μιλλιέτ, στο πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου περιλαμβάνεται συνάντηση του με Τούρκους πολίτες που ζουν στη Νέα Υόρκη καθώς επίσης και συνέντευξη του στο TASC TV.

Ακολούθως, ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μανχάταν, όπου θα τελέσει τα εγκαίνια του Türkevi (Σπίτι των Τούρκων) που έχει ανεγερθεί απέναντι από τα γραφεία των ΗΕ. Στο νέο κτήριο Türkevi θα στεγάζονται η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στα ΗΕ και το Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Χουριέτ, o κ. Έρντογαν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Τατζικιστάν İmamali Rahman.

Σε ανακοίνωση της, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας αναφέρει ότι Έρντογαν και Rahman συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και διάφορα περιφερειακά ζητήματα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχάρη επίσης το Τατζικιστάν για την 30η επέτειο από την ανεξαρτησία του, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησε στην αναγνώριση του. Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους στήριξη στο Τατζικιστάν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE