ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση κονδυλίων, επόμενη πρόκληση το Σχέδιο Ανάκαμψης

ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση κονδυλίων, επόμενη πρόκληση το Σχέδιο Ανάκαμψης

Ικανοποίηση για την «εξαιρετική δουλειά» που έχει γίνει σε σχέση με την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που κατατάσσουν την Κύπρο στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών – μελών σε αυτό τον τομέα, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως επόμενη πρόκληση είναι η αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €1,2 δις. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος συνεχίζει να διαγράφει εξαιρετική πορεία όσον αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής, κατέχοντας τις πρώτες θέσεις μεταξύ των Κρατών Μελών.
 
Σύμφωνα με τα τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία για την απορρόφηση (Cohesion Policy Data https://cohesiondata.ec.europa.eu/- Σεπτέμβριος 2021), η Κύπρος κατατάσσεται πλέον 1η για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European Social Fund) και 2η για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης (European Regional and Development Fund).

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Απασχόλησης, Ενέργειας, Τεχνολογιών Πληροφορικής, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Αστικής Ανάπτυξης, Εκπαίδευσης και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος έχει προωθήσει ένα μεγάλο αριθμό έργων, αξιοποιώντας πλήρως τα αναπτυξιακά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και προς επίτευξη των στρατηγικών αναπτυξιακών επιδιώξεων της χώρας.  Επίσης, μείζονος σημασίας είναι και η συνεισφορά της Πολιτικής Συνοχής στην καταπολέμηση των συνεπειών της τρέχουσας πανδημίας μέσω της χρηματοδότησης δράσεων στους τομείς της υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
 
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εκφράζει «την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συγχαίρει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει». 
 
Υπογραμμίζει παράλληλα ότι πρόκληση πλέον είναι η αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος το Αύριο».
 
Προς το σκοπό αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που συνεισφέρουν καθοριστικά στην αναπτυξιακή πολιτική του κράτους, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top