Κάηκε έκταση 30 εκταρίων από την Πυρκαγιά στη Λεμεσό - Επίγεια και εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση

Κάηκε έκταση 30 εκταρίων από την Πυρκαγιά στη Λεμεσό - Επίγεια και εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 16:15 στην περιοχή Αρμενοχώρι – Παρεκκλησιά – Κρατικό Δάσος Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 21:00, χθες βράδυ.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων, καλυμμένη με δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 70 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 9 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 6 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, δυνάμεις της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής.  Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν 5 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.

Τέθηκε, επίσης, σε εφαρμογή το Σχέδιο  «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα από το Τμήμα Δασών, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία και τις Βρετανικές Βάσεις.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE