ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού με τη 12χρονη που κατέβηκε από το λεωφορείο για 70 σεντς – «Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας...»

Δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού με τη 12χρονη που κατέβηκε από το λεωφορείο για 70 σεντς – «Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας...»

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που δημιουργήθηκε όταν 12χρονη μαθήτρια δεν επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, αφού δεν είχε 70 σεντς να πληρώσει το κόμιστρο για να μεταβεί στο σχολείο.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του οδηγού και της εμπλεκόμενης μαθήτριας μαζί με την οικογένειά της και η ζεστή χειραψία επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός ανέφερε πως «κατόπιν πρωτοβουλίας μας, συναντήθηκα με τη μαθήτρια, την οικογένεια της, τον οδηγό και εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης των λεωφορείων μετά το πρόσφατο περιστατικό.

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η οποιαδήποτε σκοπιμότητα από πλευράς του οδηγού, για τον οποίο σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που διεξήχθη, στα 26 χρόνια υπηρεσίας του δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα άλλο παράπονο για την επαγγελματική του συμπεριφορά.

Άκουσα με προσοχή τη μικρή μαθήτρια και την οικογένεια της. Εξ' αφορμής αυτού το περιστατικού διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε η μεταφορά μαθητών σε όλα τα σχολεία της Κύπρου να γίνεται άρτια και εύρυθμα για να αποφευχθεί να μένουν μαθητές εκτός λεωφορείων. Επίσης με μεγάλη χαρά της πρόσφερα τα εισιτήρια για ελεύθερη πρόσβαση στα λεωφορεία όλης της σχολικής χρονιάς.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συζητήσαμε με τον οδηγό για τα θέματα που αντιμετωπίζει εκείνος και οι συνάδελφοι του στις μαθητικές διαδρομές, ιδίως τώρα σε συνθήκες πανδημίας. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να βρεθούν τρόποι επίλυσης των θεμάτων αυτών.

Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα της συνάντησης και το θετικό της αποτέλεσμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top