Τορναρίτης: Ο Αβέρωφ έχει τον πρώτο λόγο για τις προεδρικές εκλογές

Τορναρίτης: Ο Αβέρωφ έχει τον πρώτο λόγο για τις προεδρικές εκλογές

Συνέχεια στην τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδη αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και τον πρώτο λόγο που έχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Ο κ. Τορναρίτης μίλησε στον «Φιλελεύθερο» και θέλησε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές. 

Σε ερώτηση «η προεδρολογία ξεκίνησε ήδη. Στον ΔΗΣΥ αρχίσατε να συζητάτε το θέμα; Σκέφτεστε τη μετά Αναστασιάδη εποχή;» απάντησε πως «δεν έχουμε ξεκινήσει εντός ΔΗΣΥ την όποια συζήτηση, αλλά αναπόφευκτα έχει αρχίσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από καιρό έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τρίτη θητεία. Υπήρξε και σχετική πολιτειακή ρύθμιση για δύο προεδρικές θητείες. Σοφά και έγκαιρα. Όλοι ακούμε αυτά που λέγονται ιδίως με την ονοματολογία. Είναι προφανές γιατί σε δεκαοκτώ μήνες θα έχουμε προεδρικές εκλογές.

Με βάση το καταστατικό του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του κόμματος μας έχει τον πρώτο λόγο. Για μας, βεβαίως, προέχουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τους πολίτες, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να καταφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκταμιεύσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που της αναλογούν από το ταμείο Ανάκαμψης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE