Το αρχαιότερο έγκλημα στον κόσμο έγινε πριν από... 430.000 χρόνια!

Το αρχαιότερο έγκλημα στον κόσμο έγινε πριν από... 430.000 χρόνια!

Φονικά τραύματα στο κρανίο ενός συγγενούς του ανθρώπου, το οποίο χρονολογείται προ 430.000 ετών και ανακαλύφθηκε σε ένα ισπανικό σπήλαιο, αποκαλύπτουν το αρχαιότερο έγκλημα, που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Νοέμι Σάλα του Κέντρου Εξέλιξης του Συγχρόνου Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", ανακάλυψαν σε ένα υπόγειο σπήλαιο της βόρειας Ισπανίας, γνωστό και ως «Ο λάκος με τα οστά», απομεινάρια σκελετών τουλάχιστον 28 ατόμων, τα οποία μάλλον ανήκαν στα «ξαδέρφια» μας, τους Νεάντερταλ.

Το ένα από τα καλοδιατηρημένα κρανία φέρει δύο μεγάλα τραύματα. Οι σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές αποκάλυψαν ότι προήλθαν από δύο ξεχωριστά πλήγματα από το ίδιο αντικείμενο, λίθινο ή ξύλινο.

Οι επιστήμονες αποκλείουν τα θανάσιμα τραύματα να προήλθαν από πτώση του ατόμου (άγνωστο αν ήταν άνδρας ή γυναίκα) και θεωρούν ότι είναι προϊόν σκόπιμης φονικής ενέργειας, πράγμα που καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση τον αρχαιότερο γνωστό φόνο στην ανθρώπινη (προ)ιστορία.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι θεωρούν την ανακάλυψη άλλη μία ένδειξη ότι η φονική βία αποτελούσε μέρος της ζωής των προγόνων μας. Ο φόνος στο ισπανικό σπήλαιο συνέβη εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια προτού οι πρόγονοί μας φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.

Τα κίνητρα του πανάρχαιου φόνου παραμένουν μυστήριο. «Ούτε ο Σέρλοκ Χολμς δεν θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε η Σάλα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE