ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Υπουργού Ενέργειας και Υφυπουργού Τουρισμού με ομολόγους τους στο Μπαχρέιν

Συναντήσεις Υπουργού Ενέργειας και Υφυπουργού Τουρισμού με ομολόγους τους στο Μπαχρέιν

Οι Υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Μπαχρέιν, είχαν το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με τους ομολόγους τους.

 

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδη είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Πετρελαίων του Μπαχρέιν και με τον Υπουργό Εμπορίου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Υπουργός είπε ότι υπάρχουν πολλοί κοινοί στόχοι με το Μπαχρέιν σε πολλούς τομείς όπως οι επενδύσεις, τα επενδυτικά ταμεία, το εμπόριο και η εξαγωγή τοπικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην πραγματοποίηση ενός επιχειρηματικού φόρουμ των δύο χωρών σύντομα.

Για τον τομέα της Ενέργειας η κ. Πηλείδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους σχεδιασμούς της Κύπρου τόσο στον τομέα των υδρογονανθράκων όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά σε επίπεδο τεχνογνωσίας που μπορεί να μάθει από το Μπαχρέιν.

Ο Υπουργός Εμπορίου του Μπαχρέιν είπε ότι προσβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του Εμπορίου με την Κυπριακή Δημοκρατία. O Yπουργός Πετρελαίων είπε ότι η Κύπρος έχει πετύχει πολλά και συνεχάρη την κ. Πηλείδη για το εξαίρετο επίπεδο της εργασίας που επιτελεί το Υπουργείο της.

Συνάντηση με τους ομολόγους του είχε επίσης ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο οποίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις είπε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία με το Μπαχρέιν στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων και προς τον σκοπό αυτό θα ετοιμαστεί Μνημόνιο Συναντίληψης.

Αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία, είπε, υπάρχει στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας, της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και της γεωργίας. Πρόσθεσε ότι για τη συνεργασία στον τομέα της γεωργίας θα ετοιμαστεί επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Μπαχρέιν και εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόθεση του Μπαχρέιν να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Κύπρο με τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να προβληθούν περαιτέρω σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν τους.

Σημείωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στο Μπαχρέιν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για συναντήσεις με παράγοντες στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού του Μπαχρέιν είπε ότι η Κύπρος είναι παραδοσιακός προορισμός της Gulf air και πρόσθεσε ότι προσβλέπουν να επεκταθούν από την Κύπρο και σε άλλους προορισμούς.

Εξάλλου, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή αρμόδιο για τα ΜΜΕ του Μπαχρέιν είχε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top