Πολύ σπάνιο το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά μετά τον κορωνοϊό – 13 συνολικά περιστατικά στην Κύπρο

Πολύ σπάνιο το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά μετά τον κορωνοϊό – 13 συνολικά περιστατικά στην Κύπρο

Για το σπάνιο σύνδρομο MIS-C που προσλαμβάνονται παιδιά μετά από νόσηση με κορωνοϊό μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha Κύπρου, ο Διευθυντής Παιδιατρικής Μακαρείου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλίας.

Ο Δρ. Αβραάμ τόνισε πως εάν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκαν τέσσερα περιστατικά με το σύνδρομο MIS-C στην Κύπρο, πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο, με τις πιθανότητες να το παρουσιάσει ένα παιδί να είναι κάτω από 1%.

Σχετικά με τα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο Δρ. Αβραάμ σημείωσε ότι είναι λόγω της νέας έξαρσης του ιού στην κοινότητα, καθώς στο τέταρτο κύμα προσβλήθηκαν από τον ιό περισσότερα παιδιά, έτσι ήταν κάτι που ανέμεναν να συμβεί.

Πολύ σημαντικό είναι οι γονείς να έχουν κατά νου το σύνδρομο για να μπορεί να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί νωρίς.

Υπενθυμίζουμε ότι κοριτσάκι 2,5 ετών νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και είναι σε σταθερή κατάσταση καθώς της έχει χορηγηθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και φαίνεται να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του κοριτσιού, καθώς σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ, ήταν ευαισθητοποιημένη και γνώριζε για το σύνδρομο και η ίδια έκανε την διάγνωση σε επικοινωνία με την παιδίατρο.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν παρουσιάσει το εν λόγω σύνδρομο 13 παιδιά και όλα πήγανε καλά, όπως αναφέρει ο γιατρός, ακόμη και το 12 μηνών μωρό το οποίο ήταν σε βαριά κατάσταση και χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής εξήλθε από την Εντατική και νοσηλεύεται στον Παιδιατρικό Θάλαμο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE