ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερις ινδικές μάρκες συσκευών ήχου που αναπτυχθήκαν εν μέσω πανδημίας

Τέσσερις ινδικές μάρκες συσκευών ήχου που αναπτυχθήκαν εν μέσω πανδημίας

Η εμφάνιση της πανδημίας έφερε πολλές αλλαγές σε όλη την ανθρωπότητα.

Μια από αυτές, αποτελεί και ο περιορισμόςστο σπίτι, κάτι που αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην καθημερινότητα μας. Η παραμονή στο σπίτι, είτε για δουλειά, είτε για εκπαίδευση, έχει επιφέρει μια τρομερή αύξηση στη ζήτηση συσκευών ήχου, δημιουργώντας μια τεράστια οικονομική ευκαιρία ανάπτυξης για τους επιχειρηματίες αυτής της κατηγορίας.
Πιο συγκεκριμένα, βάσει αναφορών, υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένες ινδικές μάρκες συσκευών ήχου, οι οποίες έχουν αυξήσει τα κέρδη τους. Υπολογίζεται επίσης πως η αγορά ασύρματων συσκευών ήχου θα αυξηθεί από $57.3 δισεκατομμύρια το 2020, σε $134.2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18,6%.


Η συνεχής ανάπτυξη των συσκευών αυτού του είδους, αποτελεί μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία για τις εγχώριες μάρκες στην Ινδία, αφού μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν αντίστοιχες εταιρίες του τομέα όπως η Sony, η JBL, η Samsung και πολλές άλλες.
Πιο κάτω, οι τέσσερις ινδικές μάρκες συσκευών ήχου που απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

boΑt
Αν και η boAt έκανε την εμφάνιση του το 2016, χωρίς ένα σαφές όραμα, σήμερα τα προϊόντα αυτής της μάρκας βρίσκονται σε περισσότερα από 15.000 καταστήματα λιανικής και έχουν περισσότερες από 10.000 πωλήσεις την ημέρα. Το 2020, οι πωλήσεις έχουν φτάσει συνολικά τις 20 εκατομμύρια, σημειώνοντας θεαματική αύξηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Vivek Gambhir, σημείωσε: «Η βιομηχανία ήχου βρισκόταν στο ψηλότερο επίπεδο πωλήσεων όλων των εποχών εν μέσω της πανδημίας». Ανάμεσα στα προϊόντα της boΑt που παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στη ζήτηση, ήταν και τα «wireless» και «true wireless» προϊόντα, μιας και όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, «οι άνθρωποι απομακρύνονται τώρα από τα καλώδια και προσαρμόζονται γρηγορότερα στην ασύρματη γκάμα προϊόντων μας».

Noise
Το 2014 τα τμήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης για smartphones, όπως θήκες smartphone, ακουστικά bluetooth κτλ., έκαναν πάταγο στο Flipkart και το Amazon India. Παράλληλα με το τμήμα smartphone, άνθισε και μια αγορά για αξεσουάρ smartphone όπως θήκες και καλύμματα. Αυτό ήταν το τμήμα «Gurugram» στο οποίο ο Gaurav Khatri ήθελε να επενδύσει. Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων smartphones σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, καταστούν το Noise μια από τις μάρκες με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τον Gaurav. Το 2020, αποτέλεσε σταθμό για τη Noise, αφού παρατηρήθηκε διψήφια μηνιαία ανάπτυξη στις πωλήσεις της, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να κινούνται στο 100% κάθε χρόνο.

UBON
H εταιρεία κινητών αξεσουάρ, UBON, ιδρύθηκε στο Δελχί, όταν ο Mandeep, μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του ίδρυσαν από κοινού τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η UBON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, τόσο πολύ που ο Mandeep ανέφερε ότι η μάρκα έχει ως στόχο να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια ρούπια τα επόμενα τρία χρόνια. Μιλώντας στο SMBStory, ο Mandeep ανέφερε ότι η πιο δύσκολη στιγμή για την UBON ήταν το διάστημα που η εταιρεία ήταν σε αδράνεια. Τον τελευταίο όμως ενάμιση χρόνο, παρατηρήθηκε 20%-30% αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων ήχου Σύμφωνα με τον Mandeep, «οι νέες ινδικές μάρκες ηλεκτρονικών ειδών αξιοποιούσαν την τάση για αγορά αξεσουάρ ήχου και ηλεκτρονικών ειδών». Έτσι, πουλούσαν ενεργά μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου για να προωθήσουν τοπικά προϊόντα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

pTron
Ο Ameen Khwaja, ακολουθώντας τις δυνατότητες που πρόσφερε η βιομηχανία των smartphones και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, δημιούργησε το 2015 το δικό του ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, το latestone.com για την πώληση αξεσουάρ smartphone. Αρχικά, ο Ameen εισήγαγε προϊόντα από την Κίνα και τα πούλησε στην πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου του. Ωστόσο, σύντομα είδε ένα τεράστιο κενό στην αγορά αξεσουάρ για κινητά smartphones στην Ινδία, και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει την pTron, με σκοπό τη δημιουργία αξεσουάρ ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και αξεσουάρ κινητών. Ο Ameen ανάφερε χαρακτηριστικά ότι, «οι πωλήσεις του pTron τριπλασιάστηκαν και τα έσοδα της εταιρίας διπλασιάστηκαν. Σε αυτή τη σημαντική ανάπτυξη, η κατηγορία προϊόντων των ακουστικών TWS συνέβαλε περισσότερο από το 50% των πωλήσεων και των εσόδων, ακολουθούμενη από την κατηγορία neckband και των ενσύρματων ακουστικών»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top