Bank of America: Πιθανό ένα σενάριο Κύπρου στην Ελλάδα με «κλειστές» τράπεζες

Bank of America: Πιθανό ένα σενάριο Κύπρου στην Ελλάδα με «κλειστές» τράπεζες

Οι χθεσινές ελπίδες της Ελλάδας για επίτευξη συμφωνίας άμεσα διαψεύστηκαν μέσα σε λίγες ώρες διά στόματος της Κριστίν Λαγκάρντ, του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα είναι και το σημείωμα αναλυτών της Bank of America, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το χρονικό περιθώριο για την Ελλάδα έχει στενέψει ασφυκτικά. Η θέση μας παραμένει “αντι-Grexit”, αλλά δεδομένης της κατάστασης ρευστότητας και του όγκου των χρεών που πρέπει να αποπληρώσει (η Ελλάδα) στο πρώτο μισό του Ιουνίου, κάθε μέρα που περνά αυξάνει τον κίνδυνο για ένα σενάριο τύπου Κύπρου: με προσωρινό έλεγχο κεφαλαίων (capital control), που, μολαταύτα, εντέλει θα κάνει τα πολιτικά μυαλά να εστιάσουν στο να βρουν μια λύση».


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE