ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τεράστιες ουρές οχημάτων στην Λευκωσία - Οδικά έργα προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τεράστιες ουρές οχημάτων στην Λευκωσία - Οδικά έργα προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πυκνή τροχαία κίνηση παρατηρείται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, σε συγκεκριμένο δρόμο όπου χρησιμοποιούν δεκάδες οδηγοί έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να αναμένουν αρκετή ώρα μέχρι να ξεμπλοκάρουν .

Ενημερώνουμε το κοινό ότι πρόκειται για την Θεοφίλου Γεωργιάδη παρά την λεωφόρο Τσερίου.

Σε σημερινή ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει το κοινό για τους δρόμους που θα διεξάγονται οδικά έργα έτσι ώστε οι οδηγοί να είναι προετοιμασμένοι. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο τμήμα από την έξοδο Μονής μέχρι τη Γερμασόγεια κατά την περίοδο 6/9/2021–14/9/2021, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή μια λωρίδα κυκλοφορίας στη μια κατεύθυνση, σε μήκος μέχρι 1,0 χλμ. περίπου κάθε φορά, και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη Δευτέρα 9/8/2021 και για περίοδο δύο (2) μηνών περίπου, στον κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης εισόδου από Κόρνο στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η είσοδος από Κόρνο στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση προς Λευκωσία θα διοχετεύεται στον κόμβο Σιάς διαμέσου του παλαιού δρόμου Λευκωσίας–Λεμεσού.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, από τη Δευτέρα 6/9/2021 μέχρι και την Πέμπτη 30/9/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 - 18:00, και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης οδικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας. Σε ό,τι αφορά τις εξόδους, θα γίνονται επιτόπου διευθετήσεις.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, και στις δύο κατευθύνσεις προς Λεμεσό και προς Πάφο, στα τμήματα μεταξύ των εξόδων Αγίας Βαρβάρας-Αναρίτας, την Παρασκευή 17/9/2021, μεταξύ των ωρών 09:00 και 13:00, θα διεξάγονται εργασίες εξαγωγής πυρήνων ασφαλτικού σκυροδέματος. Οι εργασίες θα διεξάγονται και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, αριστερά και δεξιά, οι οποίες θα κλείνουν εναλλάξ.

Στη Λευκωσία, από τη Δευτέρα 13/9/2021 μέχρι την Πέμπτη 16/9/2021, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου στην Έγκωμη, στη λεωφόρο Λάρνακος στη Λευκωσία και στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στα Λατσιά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι λεωφόροι θα κλείνουν σε τμήματα μήκους 600μ. περίπου κάθε φορά και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται διαμέσου των παρακείμενων παρόδων.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00–17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης "STOP & GO".

Στην επαρχία Λεμεσού, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, στην περιοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Μονιάτη, την περίοδο από 23/8/2021 μέχρι 24/9/2021 από τις 08:00 μέχρι τις 16:00 τις καθημερινές εκτός Σαββατοκύριακου, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100 μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στη Λάρνακα, την περίοδο 1/9/2021 – 30/9/2021, μεταξύ των ωρών 08:30 – 17:00, εκτός Σαββατοκύριακων, στις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού, Αμμοχώστου, Δημήτρη Χριστόφια και Τάσσου Παπαδόπουλου, θα γίνονται εργασίες καθαριότητας και κλαδέματος των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει η μία λωρίδα και από τις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Επίσης στη Λάρνακα, την Πέμπτη 16/9/2021, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης κατεστραμμένου ασφαλτικού οδοστρώματος στη φωτοελεγχόμενη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Μακαρίου Μαχαιριώτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείσει η μια λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021-23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 23/08/2021 – 15/10/2021, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του Τ.Α.Υ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 850 μέτρα περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας, στο τμήμα παρά τον κόμβο Μονής, την περίοδο από 25/8/2021 μέχρι 30/9/2021 από τις 07:00 μέχρι τις 17:00 καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής/ τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ, από ιδιωτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία σε μήκος 120 μ. περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη νότια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στο δρόμο Καρβουνά – Κυπερούντας, στην περιοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας, την περίοδο 6/9/2021 – 15/10/2021, μεταξύ των ωρών 07:30 – 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για αύξηση του φορτίου ηλεκτροδότησης του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τροόδους. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας, τα οποία θα παραμένουν σε λειτουργία και εκτός ωρών εργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top