ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας Στίβεν Λίλι.

Η συνάντηση θα είναι κατ’ ιδίαν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι καθορισμένη για τις 09:30.

Μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν οι ιδέες που προωθούνται από βρετανικής πλευράς για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Λίλι αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των βρετανικών πρωτοβουλιών στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων ότι συζητούν για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που αποτελεί ιδέα που κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE