ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άναυδος ο Γεν. Εισαγγελέας με τις ευθύνες που του ρίχνει ο Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γαβριήλ – «Ζήτησε τη νομική μας γνωμάτευση»

Άναυδος ο Γεν. Εισαγγελέας με τις ευθύνες που του ρίχνει ο Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γαβριήλ – «Ζήτησε τη νομική μας γνωμάτευση»

Το μπαλάκι πίσω στον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου ρίχνει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δηλώνοντας έκπληκτος με τα όσα άκουσε.

«Είναι με κάποια έκπληξη που άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, καθώς επίσης και τις δηλώσεις που λέχθηκαν από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας» τόνισε ο κ. Σαββίδης σχετικά με τα όσα δήλωσε το πρωί ο κ. Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Προδρόμου είχε αναφέρει ότι δεν είναι ζήτημα που αφορά τον ίδιο και πως η απόφαση ο καθηγητής να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Σαββίδης από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι τα θέματα πειθαρχικών διαδικασιών δεν αφορούν την Νομική Υπηρεσία. «Δεν παίρνουμε εμείς πολιτικές αποφάσεις για έναρξη ή αναστολή οποιασδήποτε πειθαρχικής διαδικασίας. Για να καταλάβει και ο κόσμος τι εννοώ. Μπορεί κάποια πράξη ή κάποια ενέργεια, τυπικά και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο κανονισμών να εμπίπτει σε πειθαρχικές ευθύνες ή άλλες. Δεν σημαίνει ότι αυτό οδηγεί αυταπόδεικτα στην έναρξη διαδικασίας. Υπάρχει διακριτική ευχέρεια στο αρμόδιο Σώμα να αποφασίσει για έναρξη ή ανάκληση οποιασδήποτε διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα ποινικών ευθυνών είναι δικό μας, ξεκαθάρισε ο Εισαγγελέας. Το θέμα των πειθαρχικών ευθυνών είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας το οποίο επέλεξε να κάνει πειθαρχική διαδικασία. Ζήτησε νομική γνωμάτευση και την έλαβε από εμάς», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top