«Λάμπει» ο βυθός και η παραλία του Μακένζι – Εθελοντές στον αγώνα της καθαριότητας

«Λάμπει» ο βυθός και η παραλία του Μακένζι – Εθελοντές στον αγώνα της καθαριότητας

Ο Όμιλος Χειμερινών κολυμβητών Λάρνακας περιοχής Μακένζυ με την βοήθεια του Ομίλου Υποβρύχιων δραστηριοτήτων Λάρνακας Ιππόκαμπος προχώρησαν σήμερα το πρωί σε καθαρισμό της παραλίας Μακένζυ. Μια εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας Όμηρος Ομήρου ευχαρίστησε όσους ήρθαν για αυτό τον σκοπό.

Από τον καθαρισμό της παραλίας, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, έχουμε μαζέψει διάφορα όπως αποτσίγαρα, πλαστικά, χαρτιά.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι για να έρχονται οι πολίτες και να απολαμβάνουν την θάλασσα καθαρή θα πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει συνείδηση και να κάνει αυτό που πρέπει. Να τα πετά τα σκουπίδια του ο καθένας στους κάδους που υπάρχουν επί της παραλίας και τα αποτσίγαρα στα σταχτοδοχεία που βρίσκονται σε κάθε ομπρέλα και να σταματήσουμε πλέον αυτή άσχημη νοοτροπία που έχουμε», είπε. 

Ο Γιώργος Μηνά Πρόεδρος του Ομίλου Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Ιππόκαμπος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πάντα εθελοντικά συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών και του βυθού, είπε. Φυσικά, πρόσθεσε, «σήμερα καθαρίζουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε να μην λερώνουμε. Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης».

Είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των καταδύσεων που κάνουν «βλέπουμε πάρα πολλά σκουπίδια, βλέπουμε πλαστικά μιας χρήσης τώρα με τον κορωνοιο βρίσκουμε και μάσκες, γάντια, καλαμάκια σακούλια πλαστικά, μπουκάλια τενεκεδάκια από μπύρα, αναψυκτικά».

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να παίρνει μαζί του τα σκουπίδια του και να τα αφήνει στα σημεία που υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών», ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE