ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημήτριου: 'Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές'

Αννίτα Δημήτριου: 'Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές'

Από το 1974 η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη μετρώντας πληγές: νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύληση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εποικισμός, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο της λόγο στο μνημόσυνο του Στέλιου Μαυρομμάτη, τον οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ. 

«Δεδομένα που δεν αποτελούν απλώς κατάλογο των συνεπειών μιας επαίσχυντης τουρκικής εισβολής, αλλά και κατάλοιπα που μας «συνοδεύουν» καθημερινά στη ζωή μας. Εξήντα πέντε χρόνια μετά και με τα γεγονότα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να μας θυμίζουν καθημερινά τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει, βρισκόμαστε εδώ στον ιερό αυτό χώρο γεμάτοι ακόμη περισσότερη περηφάνια για όλους τους ήρωες μας, αναλογιζόμενοι το τι ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον, καθώς βρισκόμαστε υπό τις συνεχείς απειλές της τουρκικής πλευράς», πρόσθεσε.
 
Η κ. Δημητρίου είπε, επίσης, ότι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις, τις μεθοδεύσεις και την αδιαλλαξία του Τούρκου Προέδρου και των συμβούλων του, στάση που υπονομεύει τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και τις προοπτικές για εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. 
 
«Η άρνηση της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στη συμφωνημένη βάση λύσης δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και η επιμονή τους για αποδοχή του ίσου καθεστώτος «δύο κρατών» ως προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών οδηγούν συνεχώς σε αδιέξοδο», συμπλήρωσε. 
 
Αποκορύφωμα, συνέχισε η κ. Δημητρίου, είναι και η πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας η οποία προχώρησε στη δημιουργία νέων τετελεσμένων στις κατεχόμενες περιοχές, ανακοινώνοντας περαιτέρω παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου, που παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
 
«Όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι και εμείς, ως Βουλή των Αντιπροσώπων, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης που να εγγυάται την ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία στο νησί μας.  Είναι το ελάχιστο καθήκον που έχουμε απέναντι στους ήρωές μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top