Συναγερμός στην Ισπανία: Έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Σε συναγερμό είναι οι αρχές της νήσου Λα Πάλμα στην Ισπανία, καθώς πριν από λίγο εξερράγη ηφαίστειο στην περιοχή ύστερα από μια σειρά σεισμικών δονήσεων.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως έχουν απομακρυνθεί περίπου 40 άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας και κάποια ζώα από αγροκτήματα, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του γενικού πληθυσμού.

Επιστήμονες έχουν καταγράψει σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 3,8 βαθμών στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja στο νότιο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Ισπανίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.