Άρχισε σήμερα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

Άρχισε σήμερα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας – ψευδοκράτους

Άρχισε σήμερα στα κατεχόμενα κοινή στρατιωτική άσκηση Τουρκίας - ψευδοκράτους με τίτλο «Φουρτούνα Μεσογείου Λοχαγός Τσενγκίζ Τοπέλ».


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η στρατιωτική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Στοχεύει στη βελτίωση του σχεδιασμού και των εκτελεστικών ικανοτήτων των «μονάδων των δυνάμεων ασφαλείας» και των «μονάδων της ειρηνευτικής δύναμης Κύπρου», όπως αποκαλείται ο τουρκικός κατοχικός στρατός, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σε εναέριες επιθέσεις καθώς και σε επιχειρήσεις εναέριων αποβάσεων.

Η Τουρκία συμμετέχει στην άσκηση με στρατιωτικές μονάδες αεροπορίας, ναυτικού και ξηράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.