Δένδιας: Ενημέρωσε τους ομολόγους στην ΕΕ για τουρκική παρενόχληση σκάφους

Δένδιας: Ενημέρωσε τους ομολόγους στην ΕΕ για τουρκική παρενόχληση σκάφους

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους τους για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης.

Όπως σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε πέντε νόμους για τις εκποιήσεις – Ποιοι οι λόγοι - Έκτακτη συνεδρίαση Επ. Οικονομικών πριν την τελευταία Ολομέλεια

ΠτΔ: Ανέπεμψε πέντε νόμους για τις εκποιήσεις – Ποιοι οι λόγοι - Έκτακτη συνεδρίαση Επ. Οικονομικών πριν την τελευταία Ολομέλεια

Σε πέντε συνολικά αναπομπές νομοθετημάτων που σχετίζονται με τις εκποιήσεις ακινήτων προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, επιστρέφοντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμους που είχαν ψηφιστεί στις 6 Απριλίου 2026, επικαλούμενος ζητήματα συνταγματικότητας, νομικής ασάφειας και πιθανών επιπτώσεων στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE