ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κίνηση του Αρχιεπίσκοπου της Αμερικής έκανε έξαλλο τον Αναστασιάδη - Ακύρωσε τη συνάντηση τους

Η κίνηση του Αρχιεπίσκοπου της Αμερικής έκανε έξαλλο τον Αναστασιάδη - Ακύρωσε τη συνάντηση τους

Έντονη δυσφορία σε Αθήνα και Λευκωσία για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής -Ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει μαζί του και το ίδιο αναφέρουν πληροφορίες ότι προσανατολίζεται να κάνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ταξιδέψει το απόγευμα για την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σοβαρή κρίση και διπλωματικές παρενέργειες στις σχέσεις της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο προκαλεί η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία αιφνιδιάστηκαν από τη στάση του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση, η οποία, εκτός των άλλων συμβολισμών, εμπεριείχε και τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι ειδικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πνέει μένεα κατά του κ. Ελπιφοδόρου και ως ένδειξη της δυσαρέσκειας του ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης πήρε αυτή την απόφαση αφού νωρίτερα επικοινώνησε με την Αθήνα και ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανό ότι μετά τον Κύπριο Πρόεδρο θα ακυρώσει την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναχωρεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης για τη Νέα Υόρκη, καθώς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top