ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τίποτα εν έπαθα, ήρτα βουρώντας να κάμω και το τρίτο» - Δηλώσεις πολιτών που έλαβαν την ενισχυτική δόση - ΒΙΝΤΕΟ

«Τίποτα εν έπαθα, ήρτα βουρώντας να κάμω και το τρίτο» - Δηλώσεις πολιτών που έλαβαν την ενισχυτική δόση - ΒΙΝΤΕΟ

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Μαρία Κολιού, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», τονίζοντας πως αν δεν εμφανιστεί νέα μετάλλαξη να χαλάσει τα δεδομένα, το σενάριο για τέλος της πανδημίας είναι πολύ πιθανόν.

«Ο κόσμος θα έχει μια πολύ καλή εμβολιαστική κάλυψη, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν, όσοι χρειάζονται τρίτη δόση θα την πάρουν», ανέφερε η κυρία Κολιού.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι κάποιες φτωχές χώρες δεν έχουν κάνει τα εμβόλια. Εκεί μαίνεται ο ιός και είναι και οι πιθανότητες των μεταλλάξεων εξαιρετικά αυξημένες, να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη και να μας φέρει τα πάνω κάτω.  

Τρίτη δόση:

Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την πανδημία. Άρχισαν οι εμβολιασμοί στους άνω των 65 εφόσον πέρασαν 6 μήνες από την τελευταία τους δόση, στους ανοσοκατασταλμένους μετά το πέρασμα ενός μήνα και στους λειτουργούς υγείας.

Θετικοί εώς και ενθουσιασμένοι φαίνονται οι ηλικιωμένοι πολίτες για την τρίτη δόση αφού με θετική ενέργεια πήγαν να εμβολιαστούν σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο.  

Δηλώσεις πολιτών για την τρίτη δόση:

«Γιατί να μην κάμω και το τρίτο να είμαι σίγουρη ότι είναι εντάξει, πρέπει να ζήσουμε, παρόλα τα χρόνια μου»

«Φυσικά και ήταν εύκολη απόφαση, με συμβούλεψε ο αδερφός μου που είναι γιατρός»

«Τίποτα εν έπαθα, τώρα ήρτα βουρόντας να κάμω και το τρίτο»

«Μόλις το άκουσα αποφάσισα»

«Πρέπει να την βάλουμε γιατί είμαστε σε ηλικία που πρέπει»

Όσο αφορά τα σχολεία, σε Νηπιαγωγεία και σε Δημοτικά, θα υπάρξει θέμα με την πανδημία είπε η κυρία Κολιού, αφού όπως επισήμανε, είναι δύσκολο να λάβεις πολύ αυστηρά μέτρα διότι δεν γίνεται το εμβόλιο, η μάσκα δεν μπορεί να τοποθετηθεί και δεν γίνονται ούτε τεστ.

«Στα γυμνάσια και στα Λύκεια λογικά δεν θα πρέπει να έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί και η εμβολιαστική κάλυψη έφτασε σε κάποιο ποσοστό»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top