Σεισμός στη Μελβούρνη: Η αντίδραση δημοσιογράφων του ABC στον αέρα εκπομπής - ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός στη Μελβούρνη: Η αντίδραση δημοσιογράφων του ABC στον αέρα εκπομπής - ΒΙΝΤΕΟ

Στον αέρα εκπομπής βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι Μάικλ Ρόουλαντ και Τόνι Άρμστρονγκ όταν ο σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δημοσιογράφοι του ABC, τα πρώτα δευτερόλεπτα του σεισμού είναι σαστισμένοι. Ο Ρόουλαντ κάνει μια παύση στον λόγο του, αναρωτιούνται αν κάνει σεισμό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σηκώνεται όρθιος και προτείνει να φύγουν.

Οι δύο δημοσιογράφοι σχολιάζουν στο τέλος ότι ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και αρκετά δυνατός.

 

Σεισμός στη Μελβούρνη: Μεγάλες οι ζημιές
Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τα συντρίμμια στους δρόμους, αλλά και εικόνες μέσα από καταστήματα και σπίτια τη στιγμή της δόνησης.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια και σε μεγάλο τμήμα της Μελβούρνης κόπηκε το ρεύμα.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους και αυτά είναι καλά νέα, που ελπίζουμε να έχουν διάρκεια» είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Τόσο δυνατοί σεισμοί δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE