Σεισμός στη Μελβούρνη: Η αντίδραση δημοσιογράφων του ABC στον αέρα εκπομπής - ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός στη Μελβούρνη: Η αντίδραση δημοσιογράφων του ABC στον αέρα εκπομπής - ΒΙΝΤΕΟ

Στον αέρα εκπομπής βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι Μάικλ Ρόουλαντ και Τόνι Άρμστρονγκ όταν ο σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δημοσιογράφοι του ABC, τα πρώτα δευτερόλεπτα του σεισμού είναι σαστισμένοι. Ο Ρόουλαντ κάνει μια παύση στον λόγο του, αναρωτιούνται αν κάνει σεισμό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σηκώνεται όρθιος και προτείνει να φύγουν.

Οι δύο δημοσιογράφοι σχολιάζουν στο τέλος ότι ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και αρκετά δυνατός.

 

Σεισμός στη Μελβούρνη: Μεγάλες οι ζημιές
Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τα συντρίμμια στους δρόμους, αλλά και εικόνες μέσα από καταστήματα και σπίτια τη στιγμή της δόνησης.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια και σε μεγάλο τμήμα της Μελβούρνης κόπηκε το ρεύμα.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους και αυτά είναι καλά νέα, που ελπίζουμε να έχουν διάρκεια» είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Τόσο δυνατοί σεισμοί δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Ντιάν

Στις 15 Ιανουαρίου 2026 ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει το Συμβούλο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις, στη βάση των νέων εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις Καλές του Υπηρεσίες για την Κύπρο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE