ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν είναι όλοι στην ίδια ζυγαριά μαζί με τα σάπια μήλα» - Παίρνει θέση ο ΠΙΣ για την 36χρονη γυναικολόγο

«Δεν είναι όλοι στην ίδια ζυγαριά μαζί με τα σάπια μήλα» - Παίρνει θέση ο ΠΙΣ για την 36χρονη γυναικολόγο

 

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή είδηση με τη 36χρονη γιατρό στη Λεμεσό, που σύμφωνα με καταγγελία 73χρονης, η γιατρός του ΓεΣΥ, είχε αναφέρει στην ασθενή ότι θα προχωρούσαν σε χειρουργική επέμβαση, κάτι που όπως αποκάλυψε αργότερα η ασθενής, δεν έγινε ποτέ.

Μετά τους τσαρλατάνους και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν και οι επεμβάσεις μαϊμού.

Θέση επί του θέματος παίρνει ο ΠΙΣ

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Άθως Γεωργίου, μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», σχολιάζοντας τη θέση του συλλόγου καθώς και τη διαδικασία την οποία ακολουθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Με αφορμή αυτό το γεγονός, θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο ΠΙΣ δεν προτίθεται να καλύψει τον οποιοδήποτε αν έκανε την παραμικρή απάτη. Από την άλλη έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί την ολότητα του ιατρικού κόσμου», ανέφερε ο κύριος Γεωργίου.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι ούτε τσαρλατάνοι ούτε κάνουν ψεύτικες επεμβάσεις», πρόσθεσε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ως ΠΙΣ δεν θέλουν με τίποτα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στους γιατρούς. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι ούτε ανακριτικό σώμα ούτε δικαστικό σώμα αλλά ούτε και αποτελεί σώμα ενόρκων.

«Αναμένουμε την έρευνα πιο πολύ από εσάς γιατί θέλουμε να είναι καθαρό το όνομα μας. Αν υπάρχουν ποινικά μπορούμε να πάρουμε πειθαρχικά μέτρα», τόνισε.

Όσο αφορά τη διαδικασία την οποία ακολουθεί ο ΠΙΣ σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κύριος Γεωργίου ανέφερε ότι από την Αστυνομία, η υπόθεση θα περάσει στο Δικαστήριο, και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου τότε δικαιούται ο ΠΙΣ να προχωρήσει στην αφαίρεση αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος.

Καταληκτικά, αποκάλυψε πως επικρατεί μια αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και τόνισε πως δεν γίνεται να βάζουμε όλους τους γιατρούς στην ίδια ζυγαριά μαζί με τα σάπια μήλα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top