ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Στον μέσο όρο της ΕΕ η αναλογία ανά 1000 άτομα των εργαζόμενων στις μεταφορές στην Κύπρο

Eurostat: Στον μέσο όρο της ΕΕ η αναλογία ανά 1000 άτομα των εργαζόμενων στις μεταφορές στην Κύπρο

Μείωση 6% σε σχέση με το 2019 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων άνω των 15 που εργάζονται στις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 11,6 εκατομμύρια σε 10,8 εκατομμύρια σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Η κατηγορία των εργαζομένων στις μεταφορές περιλαμβάνει τους οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων (35% του συνόλου των εργαζομένων στις μεταφορές), τους εργάτες στις μεταφορές και την αποθήκευση (22%), τους οδηγούς οχημάτων, βαν και μοτοσυκλετών (19%), τους αγγελιαφόρους, διανομείς δεμάτων, αχθοφόρους αποσκευών και άλλους ανειδίκευτους εργάτες (12%), τους συλλέκτες απορριμάτων (5%), τους οδηγούς και άλλους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους (3%) και τους ταξιδιωτικούς συνοδούς, εισπράκτορες και ξεναγούς (3%).

Η μεγαλύτερη πτώση σε εργαζόμενους στον τομέα σημειώθηκε μεταξύ των εισπρακτόρων και των ξεναγών, καθώς μειώθηκε κατά 16% το 2020 σε σχέση με το 2019. Ακολουθούν οι εργάτες στις μεταφορές και την αποθήκευση, όπου η μείωση ήταν 11%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον τομέα των μεταφορών ήταν άντρες (85%). Ηλικιακά, περίπου ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα ήταν είτε μεγαλύτεροι των 50 ετών (37%) ή μεταξύ 35 και 49 ετών (36%). Το ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας κάτω των 35 παραμένει πάντως σημαντικό, στο 29%.

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ το 2020, 29 ανά χίλια άτομα εργάζονταν στις μεταφορές. Σε περιφερειακό επίπεδο (NUTS 2), ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα καταγράφηκε στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Νότια Περιφέρεια της Ρουμανίας η αναλογία βρισκόταν στους 65 ανά χίλια άτομα, και ακολουθούν, η βορειοδυτική Βουλγαρία (58), η βόρεια-κεντρική Βουλγαρία (54), η νότια-κεντρική Βουλγαρία (51) και η κεντρική και η δυτική Λιθουανία (51).

Στο άλλο άκρο η Βαλλωνική Βραβάντη είχε τη χαμηλότερη αναλογία (15 ανά χίλια άτομα), και ακολουθούσαν το Νότιο Αιγαίο στην Ελλάδα (16), του Μπούργκενλαντ της Αυστρίας και η Μελίγια της Ισπανίας (18) και η Καλαβρία στην Ιταλία (19).

Στην Κύπρο η αναλογία βρισκόταν κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στα 30 ανά χίλια άτομα.

Τα δεδομένα αφορούν τις ευρωπαϊκές περιφέρειες σε επίπεδο NUTS 2 (το ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ NUTS 1 - συνήθως ομοσπονδιακές ή αυτόνομες επαρχίες - και NUTS 3 - συνήθως τοπικές αρχές) όπως ορίζονται από την Eurostat σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη. Η Κύπρος θεωρείται, για σκοπούς στατιστικής, μια περιφέρεια και στα τρία επίπεδα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top