ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: Ζητά αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου από το Υπ. Παιδείας

ΠΣΕΜ: Ζητά αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου από το Υπ. Παιδείας

Η ΠΣΕΜ καλεί, σε ανακοίνωση της, το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να προχωρήσει τουλάχιστον στην αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου για να μην θυματοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι μαθητές που τα τελευταία δύο χρόνια δεν ακολούθησαν «κανονικό» πρόγραμμα μαθημάτων λόγω της πανδημίας.


Αναφέρει, παράλληλα, ότι ως ΠΣΕΜ πήρε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τους οργανωμένους καθηγητές και τους οργανωμένους γονείς με στόχο να γίνουν κινήσεις για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων τουλάχιστον για φέτος.

«Ενώ εδώ και δύο χρόνια σχεδόν δεν ακολουθείται κανονικά το πρόγραμμα μαθημάτων, λόγω της πανδημίας, με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο που τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αναστείλει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, έρχονται φέτος όχι μόνο να εφαρμόσουν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο αλλά και να διαχωρίσουν τις απολυτήριες εξετάσεις με τις Παγκύπριες. Δηλαδή οι μαθητές της Γ’ τάξης θα παρακαθίσουν σε τρεις εξετάσεις μέσα σε περίοδο 5 μηνών», σημειώνει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει, επίσης, ότι πέραν των υπόλοιπων προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, «έχουμε να διαχειριστούμε και άλλα προβλήματα που υπάρχουν, όπως το ότι κάποιοι κλάδοι σε συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν καθηγητές, ενώ σε συγκεκριμένα μαθήματα τα βιβλία είτε καθυστέρησαν να έρθουν είτε ακόμα δεν ήρθαν».

«Οι μαθητές και οι καθηγητές άρχισαν ήδη να τρέχουν να καλύψουν την ύλη για να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις. Ύλη η οποία δεν μπορεί να ακολουθηθεί με δεδομένες τις αντικειμενικές αδυναμίες στην κατανόηση της ύλης των προηγούμενων δύο χρονιών που η πλειοψηφία των μαθημάτων γίνονταν διαδικτυακά», προσθέτει.

«Η θέση των μαθητών για κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν αλλάζει. Θέση που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις, αποχές από τα μαθήματα, ψηφίσματα και δημοψηφίσματα. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούσει τα αιτήματα μας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με πιο δυναμικά μέτρα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top