Μπόρις Τζόνσον: Μίλησε αρχαία Ελληνικά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -ΒΙΝΤΕΟ

Μπόρις Τζόνσον: Μίλησε αρχαία Ελληνικά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -ΒΙΝΤΕΟ

Τα αρχαία ελληνικά επιστράτευσε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη Πέμπτη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τον κόσμο να κινητοποιηθεί για το περιβάλλον επικαλούμενος τον Σοφοκλή και είπε«Ο Σοφοκλής είχε πει “πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει“. Ο άνθρωπος είναι “δεινός” και η λέξη “τρομακτικός” δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη “δεινός”. Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά και αξιοθαύμαστο». 

O Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε τη φράση από την Αντιγόνη -«πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ` τον άνθρωπο»- για να τονίσει πως όλοι μας είμαστε ικανοί για το κακό, αλλά και το καλό και κάλεσε την ανθρωπότητα να ωριμάσει επικαλούμενος, στη συνέχεια, τον Κέρμιτ από το Μάπετ Σόου.

Ακολούθως, ο ίδιος κάλεσε όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραχώρησε συνέντευξη μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο, στη διαδρομή προς την Πάφο, αποκλειστικά στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE